• Aanbieding!
Solar Bord zwembadverwarming
search
  • Solar Bord zwembadverwarming

Solar Bord Panel zwembadverwarming

€ 139,95
Inclusief belasting

Solar Panel Board zwembadverwarming

Let op oud dik model. Wij leveren dit solar bord niet meer. Wij hebben verbeterde 2018 modellen op onze site. 

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

Solar Curve Panel zwembadverwarming

Compacte & milieu vriendelijke zwembadverwarming 

Dit 2015 solar bord leveren wij niet meer. Dit bord is te dik waardoor het water slecht en langzaam verwarmt. Wij leveren nu de compacte 2018 solar board met hoger rendement. kijk in deze rubriek. 

Voordelen van deze zwembadverwarming

  • Doordat deze zwembadverwarming werkt op zonne-energie is het een milieu vriendelijke manier van verwarmen.
  • In tegenstelling tot warmtepompen zorgt deze verwarming niet voor extra energiekosten.
  • Deze verwarming neemt minder plaats in dan traditionele zonnematten. Hierdoor is het systeem ideaal voor mensen met beperkte ruimte in de tuin. Door het slimme ontwerp van het bord profiteert u van verwarmt water, maar heeft u hier minder ruimte voor nodig.
  • Er zijn meerdere borden op elkaar aan te sluiten, waardoor u ook de zwembaden groter dan 12.000 liter kunt verwarmen.
  • Door meerdere borden op elkaar aan te sluiten vergroot u de verwarmcapaciteit bij de zwembaden tot 36.000 liter. 

Solar Bord zwembadverwarming: Eenvoudig en snel te installeren

Nadat u deze zwembadverwarming aangekocht heeft kunt u al snel profiteren van uw zwembadverwarming. Het in elkaar zetten en aansluiten neemt slechts enkele minuten in beslag. U sluit de verwarming aan tussen de filterpomp en de retouropening van uw zwembad. U heeft alleen een schroevendraaier nodig om de verwarming op uw pomp en zwembad aan te sluiten. Er hoeven geen snoeren aangesloten te worden. 

Verwarm uw zwembad met 1°C per 3 tot 5 uur

U koopt de solar verwarming om uw zwembad te verwarmen. Hoe groter uw zwembad, hoe langer uw verwarming echter nodig heeft om de gemiddelde watertemperatuur met 1°C te laten stijgen (tot max. 5 uur op een warme dag). Naast de omvang van uw zwembad is de mate van verwarming daarnaast afhankelijk van de 2 volgende factoren. Ten eerste is het weer van invloed. Hoe warmer en zonniger het is, hoe sneller uw water verwarmt wordt. Te tweede is de plaatsing van het paneel van invloed op de mate van de verwarming van uw zwembad. Hoe meer zon het paneel opvangt, hoe groter het effect van de verwarming. 

Minimale capaciteit filterpomp voor deze zwembadverwarming

Om deze zwembadverwarming te gebruiken heeft u een filterpomp van minimaal 4.500 liter per uur nodig. U kunt ook een krachtigere pomp op de zwembadverwarming aansluiten. De zwembadverwarming is aan te sluiten op alle filterpompen met een aansluiting van 38/32 mm.

  • Benodigde pompcapaciteit bij plaatsing bord op de grond: 4.500 liter/uur
  • Benodigde pompcapaciteit bij hogere plaatsing bord (bv op dak): 8.000 liter/uur

Indien u meerdere exemplaren achter elkaar plaatst neemt de benodigde minimale pompcapaciteit toe. Dit geldt ook als de afstand tussen de pomp en de solarverwarming toeneemt.

 

Voor welke zwembaden is de verwarming geschikt?

Deze zwembadverwarming is bij ieder zwembad te gebruiken. Om de grotere zwembaden goed te verwarmen dient u meerdere solar borden te gebruiken. Dit kan eenvoudig door meegeleverde koppelslang. U heeft per 12.000 liter water 1 solar bord nodig.

16 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.