Algemeen:

Haal de ring uit de verpakking en vouw deze volledig uit. Kreukel daarna voorzichtig de ring als een bal op om de verpakkingsvouw er vast wat uit te halen. Leg daarna elke zonne ring wijd uit in direct zonlicht op een vlakke en gladde oppervlakte totdat de rest van de  verpakkingsvouwen verdwenen zijn. Dit zal rond de 30 minuten tot 1 uur duren, afhankelijk van de intensiteit van de zon. Als de ringen dan nog niet plat liggen en de verpakkingskreukels er nog niet uit zijn, moet u controleren of de lagen van elkaar af zijn. Dan nog een keer een bal maken, en dan kan de lucht erin. 

Buitenste ring:

Blaas de buitenste ring op met de mond tot deze helemaal met lucht gevuld is, maar mag niet hard zijn want trekt de ring krom. Sluit hierna de afsluit klep.

Het binnenste rooster:

Het binnenste rooster moet met de mond opgeblazen worden, met ongeveer twee diepe teugen  lucht voor een gemiddelde persoon. Gebruik niet meer lucht, twee ademhalingen is alles dat nodig is. Sluit de klep.Zorg er nu voor dat de lucht overal is geweest zodat er geen lagen meer tegen elkaar plakken.

Als laatste:

U kunt de ringen opmeten om te kijken of er teveel lucht in zit. Een goed opgepompte ring is 149 /150 cm in diameter. Is de ring nog wat kleiner, blaas lucht erbij om deze afmeting te bereiken. Trekt de ring op bepaalde plekken nog, moet u al naar gelang nodig lucht laten ontsnappen om de ring glad te laten trekken zoals het hoort.

Verzorging van de Solar Sun Rings:

Eenmaal opgepompt is goede verzorging van dit product belangrijk voor een lange levensduur. Loop niet op /over de Solar Sun Rings; u kunt dan uitglijden. Sleep de Solar Sun Rings niet over ruwe ondergrond om lekken te voorkomen. Wanneer Solar Sun Rings niet op het zwembadwater liggen, leg ze dan uit direct zonlicht; de interne temperatuur zal oplopen en de vinylfilms zullen smelten. Leg het ook niet op uw gras, het gras onder de Ring zal te warm worden en dood gaan. Solar Sun Rings zijn passieve zwembad verwarming delen en mogen niet worden gebruikt als zwembad speelgoed.

Solar zwembadverwarming techniek:

De solarsun ringen presteren dus echt zeer goed en reageren het snelst van alle solar zwembadverwarmingen bij intensive zonnestraling en zorgen dus bij zonnige dagen met hoge temperaturen voor een snellere temperatuursverhoging van uw zwembadwater en houden in de nacht de warmte als enig solar systeem vast. Dit is belangrijk hier in Nederland omdat de temperatuur weer vrij snel kan omslaan. Ook moet bij alle andere Solar systemen de filterpomp aan staan. De Solar ring gewoon op het zwembadwater leggen en het water wordt warm. Solarsunrings kosten alleen de lage aanschafprijs en verder niets.