Solar collector mat 300 x 65 cm
search
 • Solar collector mat 300 x 65 cm
 • Solar collector mat 300 x 65 cm
 • Solar collector mat 300 x 65 cm
 • Solar collector mat 300 x 65 cm

Solar collector mat 300 x 68 cm

€ 89,00
Inclusief belasting

Solar Zwembadverwarming mat 300 x 86 cm

U verwarmt uw zwembad gratis met zonne-energie.
Zodra de zon schijnt wordt het water opgewarmd doordat de pomp het water door de verwarmingsmatten transporteert.
Op een warme zomerdag kan het zwembadwater worden opgewarmd met max. 6 graden celcius.

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

Top Sun Solar sun heater collector 300 x 68 cm

Met deze Solar Collector en wat zonneschijn verwarmt u het zwembad. De Solar mat verwarmt het water met behulp van de zon die erop valt (zonne-energie), een duurzame en bovendien goedkope manier van zwembadverwarming. Daarnaast werkt het ook nog eens heel gemakkelijk; leg de mat simpelweg naast het zwembad en laat de zon zijn werk doen. U kunt deze matten ook op een dak monteren, maar u pomp moet dit wel kunnen oppompen. 

De Solar heater mat wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de zon op de Solar Sun zwembadverwarming mat schijnt wordt het water op de terugweg naar het zwembad verwarmd. Het water is dan 3 à 5 graden warmer als het naar het zwembad terugstroomt. (afhankelijk van de plaatsing van de mat) Als de Solar Collector de hele dag in de zon ligt kunt u zo uw gehele zwembad enkele graden per dag opwarmen. Hoeveel uw zwembad precies opwarmt is echter afhankelijk van vele factoren, zoals de zonkracht, de locatie van de solar collector, de begintemperatuur van het water en de buitentemperatuur.

Voordelen
 • Geen extra energiekosten
 • Milieuvriendelijk
 • Eenvoudige installatie
 • Mogelijkheid om meerdere collectors achter elkaar te plaatsen
 • Merk Top Sun 
Kenmerken
 • Formaat: 300 x 68 cm
 • Aansluiting: Ø 32 mm / 38 mm
 • Max.zwembadinhoud: 12.000 L
 • Min. pompcapaciteit: 2000 L / uur
 • Max. pompcapaciteit: 10.000 L / uur
Tips
 • Leg de solar sun collector in de volle zon.
 • Laat het water op de warmste uren van de dag door de solar matten stromen.
 • Een solar noppenfolie zeil over het zwembad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.

Kortom, verwarm uw zwembadwater voordelig met zonne-energie

Wat is er nu lekkerder dan verwarmd water in uw zwembad. Wilt u geen last meer hebben van water dat te koud is om te zwemmen. Dan is deze solar mat ideaal.

U verwarmt uw zwembad gratis met zonne-energie.
Zodra de zon schijnt wordt het water opgewarmd doordat de pomp het water door de verwarmingsmatten transporteert.
Op een warme zomerdag kan het zwembadwater worden opgewarmd met max. 6 graden celcius.

Hoe het zonnepaneel werkt

Met behulp van uw zwembadpomp wordt er water door de zonnecollectoren gepompt. Het water wordt verwarmd door de zon als het in de donkere en warmte vasthoudende mat zit. Het verwarmde water stroom terug uw zwembad in en is 3 - 5 graden warmer dan het water in uw zwembad.

Verwarm uw zwembad met 1°C per 2 tot 4 uur

U koopt de solar verwarming om uw zwembad te verwarmen. Het zwemwater dat naar uw zwembad terugstroomt kan 3 tot 5 graden warmer zijn dan het water in het zwembad. Dit is de meest efficiënte manier om een groot zwembad te verwarmen. Op een warme dag met veel zon wordt uw zwembad in de Ideaale situatie iedere 2 uur met 1°C verwarmt. Hoe groter uw zwembad, hoe langer uw verwarming echter nodig heeft om de gemiddelde watertemperatuur met 1°C te laten stijgen (tot max. 4 uur op een warme dag). Naast de omvang van uw zwembad is de mate van verwarming daarnaast afhankelijk van de 2 volgende factoren. Ten eerste is het weer van invloed. Hoe warmer en zonniger het is, hoe sneller uw water verwarmt wordt. Ten tweede is de plaatsing van het paneel van invloed op de mate van de verwarming van uw zwembad. Hoe meer zon het paneel opvangt, hoe groter het effect van de verwarming.

Minimale capaciteit filterpomp voor deze zwembadverwarming

Om deze zwembadverwarming te gebruiken heeft u een filterpomp van minimaal 4000 liter per uur nodig. U kunt ook een krachtigere pomp op de zwembadverwarming aansluiten. De zwembadverwarming is aan te sluiten op alle filterpompen met een aansluiting van 38/32 mm.

Benodigde pompcapaciteit bij plaatsing mat op de grond: 4.000 liter/uur
Benodigde pompcapaciteit bij hogere plaatsing mat (bv op dak): 8.000 liter/uur

Voor welke zwembaden is de verwarming geschikt?

Deze zwembadverwarming is bij ieder zwembad te gebruiken. Om de grotere zwembaden goed te verwarmen dient u meerdere solar matten te gebruiken. Dit kan eenvoudig door meegeleverde koppelslang. U heeft per 6.000 liter water 1 solarmat nodig.

Bekijk de hoeveelheid solar elementen voor uw zwembad, met de juiste capaciteit pomp.

Neem de volgende stappen om uw zwembadverwarming aan te sluiten:

Kies een goede plek voor de verwarming waar u optimaal van de zon profiteert.
Schakel de filterpomp uit en ontkoppel de retourslang van uw zwembad van de filterpomp.
Bevestig de bij de zwembadverwarming meegeleverde slang aan uw filterpomp en aan uw solar board.
Bevestig de retourslang naar uw zwembad en aan uw solar board.

Tips voor optimaal plezier van uw zwembadverwarming:

Houd uw zwembad ’s nachts en op koudere dagen afgedekt om warmteverlies te voorkomen.
Zorg dat uw filterpomp op de warmste delen van de dag aanstaat om optimaal van de zon te profiteren. Gebruik hier eventueel een tijdschakelaar voor.
Gebruikt u een automatische chloor verdeler? Plaats deze dan ACHTER het solar board, zodat het chloor geen schade aan uw verwarming toebrengt.
Ontkoppel de zwembadverwarming in de herfst. Laat de verwarming leeglopen en berg de zwembadverwarming op om vorstschade te voorkomen.

Hoe werkt de Solar Collector?


De Solar Collector wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst, dus na de pomp. Wanneer de filterpomp aanstaat pompt deze het koude zwembadwater de Solar Collector in. Terwijl de zon op de zwarte, warmte-absorberende mat schijnt neemt het koude water dat er doorheen stroomt deze warmte over. Zo warmt het zwembadwater op waarna het vervolgens weer terug naar het zwembad stroomt.Eenvoudige installatie


De Solar Collector is snel en eenvoudig te installeren. Het enige wat u nodig heeft is een schroevendraaier. De Solar Collector is aan te sluiten op zwembadslangen met een diameter van 32 mm én 38 mm. Met de meegeleverde koppelstukken kunt u de aansluiting op de filterpomp en op het zwembad altijd passend maken.


Meerdere Solar Collectors


Wanneer u meerdere solar collectors wilt plaatsen dan kunt u deze eenvoudig achter elkaar installeren. U heeft hiervoor geen extra onderdelen nodig. Wij adviseren om voor elke 12.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Collector te plaatsen. Echter, hoe meer collectors u neerlegt, hoe meer het zwembadwater de kans krijgt op te warmen. Let er wel op dat uw filterpomp sterk genoeg moet zijn om het water door meerdere matten te kunnen pompen.


Bypass kit


Door een bypass kit (niet inbegrepen) te installeren kunt u de waterstroom, of een gedeelte ervan, rechtstreeks van de filterpomp terug naar het zwembad leiden. Deze waterstroom gaat dan niet door de solar matten. Handig wanneer u wel de filterpomp wilt laten draaien maar het water niet wilt verwarmen. Een bypass kit is tevens aan te raden wanneer u een zeer krachtige filterpomp heeft. Een deel van het water omleiden voorkomt dat de waterdruk in de solar collector te hoog wordt en beschadigt.


20 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.