Warmtepomp Bypass Kit 38/50 mm
search
  • Warmtepomp Bypass Kit 38/50 mm

Warmtepomp Bypass Kit 38/50 mm

€ 99,95
Inclusief belasting

Solar collector & Warmtepomp bypass kit

Met deze bypass kit kunt u het water bij niet gebruik van de zwembadverwarming langs de pomp sluizen. Daarnaast kunt u met de bypass kit de hoeveelheid water die verwarmt wordt reguleren. De bypass kit is zowel geschikt voor warmtepompen en solar matten.

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Veilig betalen

Solar collector& Warmtepomp driewegsysteem 

Met deze bypass kit kunt u het water bij niet gebruik van de zwembadverwarming langs de pomp sluizen. Daarnaast kunt u met de bypass kit de hoeveelheid water die verwarmt wordt reguleren. De bypass kit is zowel geschikt voor warmtepomp, solarbol als solar mat.

Ook het afsluiten in de winter of voor onderhoud is zo heel eenvoudig

De aanschaf en installatie van de bypass kit is vooral aan te raden wanneer u een of meerdere Solar Bollen of matten wilt plaatsen maar een zeer krachtige filterpomp heeft. Door maar een deel van de waterstroom door de solar collectoren te sturen wordt de waterdruk in de bollen niet te hoog, dit zou namelijk de solar systemen kunnen beschadigen. De bypass is echter ook zeer handig wanneer u wel de filterpomp aan wilt kunnen zetten maar het zwembadwater niet wilt laten opwarmen.

De Bypass kit zorgt ervoor dat de watertoevoer naar de warmtepomp afsluit, het water blijft wel circuleren maar stroomt dan niet meer door de warmtepomp. Dit is noodzakelijk bij het reinigen van het zwembad met chemicaliën.

De bypass kit bestaat uit de volgende onderdelen:

Aansluitset om de warmtepomp aan te sluiten op de filterpomp en het zwembad. Het aansluitset bevat:

2 x PVC T-stuk 50mm 16bar
4 x PVC Buis 50mm 10cm 10bar
3 x PVC Kogelkraan 50 mm 16bar
6 x RVS Slangklem 32 x 44 mm
6 x ABS Tule wit 50 x 32 mm / 38mm
1 x Griffon PVC lijm
1 x Griffon Cleaner 125ML
2 x Slang 38 mm 1 meter lang

Deze aansluitset werkt als een bypass tussen uw zwembad, filterpomp en Solar mat of bollen. Met deze bypass kit kunt u de waterstroom, in zijn geheel of een gedeelte ervan, rechtstreeks van de filterpomp terug naar het zwembad leiden, in plaats van het water eerst door de Solar Bol te laten stromen.

Bypass kit 3 weg systeem sluit uw watercircuit af

Bypass kit warmtepomp zorgt ervoor dat u de watertoevoer naar de warmtepomp kun afsluiten. Het water blijft wel circuleren maar stroomt dan niet meer door de warmtepomp. Dit is noodzakelijk bij bijvoorbeeld het reinigen van het zwembad met chemicalien als een chloorshock. Ook wanneer uw zandfilter installatie bijvoorbeeld teveel power heeft dan kan de warmtepomp het water mogelijk niet snel genoeg verwarmen. Ook dan is het handig om met een bypass kit te werken. 

6 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.